Het geluk van de wolf

Het geluk van de wolf - Paolo Cognetti

Paolo Cognetti

24-3-2022 - Tip van Maaike

Toen ik voor het eerst een boek van de Italiaanse auteur Cognetti las, De acht bergen, was ik meteen verkocht. Wat een prachtige verhalen! Hij weet je als lezer helemaal mee te nemen in de omgevingen van zijn boek, wat zich vooral afspeelt in de bergen. Al snel wist ik dan ook dat er een nieuw boek aan zou komen, namelijk 'Het geluk van de wolf.' Snel reserveren en in één adem weer uitgelezen!

Het geluk van de wolf speelt zich wederom af in de bergen, de Valle d'Aosta. Een bergachtige regio in Italië, boven Turijn. Het verhaal gaat over de 40-jarige hoofdpersoon Fausto. Hij is gescheiden en ontvlucht de drukke stad Milaan. Hij trekt zich terug in het kleine ski dorp Fontana Fredda. Door alle strubbelingen in zijn leven, zit hij financieel aan de grond en vindt hij een baan als kok in het restaurant van Babette.

In de wintermaanden is het erg druk in het restaurant, veel skiërs komen er een hapje eten. Al snel leert Fausto de 27-jarige Silvia kennen. Zij is in dit gebied ook opzoek naar zichzelf. Dit nadat ze twee studies heeft opgegeven. Al snel worden de twee verliefd op elkaar, maar het is erg onzeker of deze liefdesrelatie wel stand zal houden.

Wederom een prachtig verhaal over mensen die opzoek zijn naar zichzelf, waarbij de bergen het toevluchtsoord zijn. Tevens de thema's vriendschap, liefde, maar ook gevaar en uitdaging staan centraal in dit boek. Cognetti weet je weer volledig mee te nemen in de mooie omgevingen en de werelden van de hoofdpersonen. Het boek gaat veel over opzoek gaan naar jezelf, maar de auteur weet dit gelukkig wel luchtig te houden.

Leen deze titel

Maaike

Medewerker Informatie & Advies bij dbieb

Ik ben medewerker informatie en advies bij dbieb. Zo ben ik in de bibliotheek zelf te vinden, maar ook ben ik werkzaam voor de unit digitaal. Als je mij zoekt met een boek, zit ik vaak thuis in de oude rookstoel die bij het raam staat. Graag lees ik boeken met geschiedenisthema's zoals de Tweede Wereldoorlog, Sovjet Unie en de DDR . Ik vind het ontzettend interessant wat er zich allemaal heeft af gespeelt in al die jaren voor ons. Ook lees ik nog graag fantasieboeken, vaak yong adult boeken die meestal gaan over tijdreizen en magische wezens.

Tips van Maaike

Alle tips van Maaike

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb