Vanaf maandag 28 november sluiten alle vestigingen om 17.00 uur. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht en hanteert dbieb de anderhalvemeter richtlijn. Activiteiten in de avonduren zijn uitgesteld tot na 18 december. Voor activiteiten die plaatsvinden in de Kapel, vragen we een coronatoegangsbewijs. Bekijk onze aangepaste richtlijnen.

Het mysterie van kamer 622

Lieve Edward Ann Napolitano

Joël Dicker

3-6-2021 - Tip van Richtje

Met de titel De waarheid over Harry Québert werd de Zwitserse schrijver Joël Dicker heel bekend en won hij veel prijzen. Daarna schreef hij nog een paar lekker dikke pillen. Het laatste, Het Mysterie van kamer 622, is weer een spannend dik boek, een echte whodunnnit.

Het boek gaat over het verhaal dat de schrijver Joël – jawel, hij heeft dezelfde naam als de auteur van deze titel – vertelt over een mysterie dat hij, samen met een assistente, oplost. Wanneer hij tijdens een vakantie in het Zwitserse Verbier opmerkt dat de kamer naast hem nummer 621-bis en zijn kamer 623 heeft begint het mysterie. Navraag leert al snel dat kamer 622 ooit heeft bestaan en dat in die kamer een moord is gepleegd. Het oplossen van de moord is niet het enige mysterie dat moet worden opgelost, het blijft zelfs nog lang een raadsel wie het slachtoffer was. En er zijn nog andere zaken die een rol spelen zoals de belangrijkste: het voorzitterschap van een grote Zwitserse bank. Omdat er meerdere verhaallijnen zijn die zich afspelen in verschillende tijdsgewrichten moet je als lezer goed opletten in welke tijd je zit. Maar de structuur van het boek is zo ingenieus opgezet dat het steeds erg spannend blijft, zo spannend dat pas heel laat de verschillende raadsels worden opgelost en de dader van de moord bekend wordt.

Dit boek is een echte aanrader om mee te nemen op vakantie. Maar wees gewaarschuwd, voor je het weet ben je door die bijna 600 pagina’s heen!

Leen deze titel

  • Het mysterie van kamer 622

    Joël Dicker

    De schrijver onderzoekt een moord die lang geleden is gepleegd in het hotel waar hij verblijft.

    Gedrukt boek

    Bekijk details van Het mysterie van kamer 622

Richtje

Medewerker Informatie & Advies bij dbieb

Als kind hield ik al van lezen. (Mijn moeder moest me alles drie keer zeggen voor ze me uit mijn boek kon sleuren). Zoals veel mensen lees ik de laatste jaren minder, maar de liefde voor boeken gaat nooit weg. Ook voor de Franse taal heb ik warme gevoelens. Als ik een leuk franstalig boek heb gelezen dat ook in het Nederlands is verschenen kun je daarvan hier een klein verslagje lezen. Nederlandstalige literatuur/lectuur vergeet ik natuurlijk niet.

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb