De dagen samen

De dagen samen - Marco van Houwelingen

Marco van Houwelingen

29-4-2021 - Tip van Anieke

Het mooie aan dbieb is dat bezoekers die boeken komen lenen ook weer terug komen met die boeken, en regelmatig graag vertellen over wat zij ervan hebben gevonden. Op deze manier kreeg ik de tip om De dagen samen te lezen, een verhaal over tweelingbroers die weinig met elkaar gemeen hebben en op een reis door Amerika noodgedwongen tot elkaar moeten komen. Het boek heeft me weten te verrassen!

Duncan en Regi Adid groeien samen op. Rond de tijd van de aanslagen op het World Trade Center op 11 september 2001 krijgen zij duidelijk te maken met vooroordelen naar hen toe: zij zien er anders uit en zullen nog lange tijd met de nek worden aangekeken door klasgenoten. Een andere gedeelde ervaring is het verlies van hun vader aan het begin van hun puberteit. Toch zijn zij elkaar in het volwassen worden wat uit het oog verloren: de succesvolle Duncan is ondertussen een populaire DJ die samen is met de prachtige Larissa en op het punt staat om in de Verenigde Staten een platencontract te ondertekenen. Regi is schrijver zonder al te veel bekendheid, woont alleen en leidt een teruggetrokken bestaan. Tot Regi's verbazing vraagt Duncan hem mee naar de VS om, na een roadtrip, uiteindelijk zijn platencontract kort te sluiten. Zonder al te veel vragen te stellen gaat hij toch maar mee, want het is bijzonder genoeg dat Duncan hem ergens voor vraagt. Zoals verwacht is het contact wat moeizaam. Wanneer Regi een telefoongesprek hoort van Duncan krijgt hij echter het idee dat hij met een speciale reden tot reisgenoot is gemaakt. 

Ik vond De dagen samen een mooi boek dat je snel het verhaal in trekt. De spanning tijdens de roadtrip is voelbaar en de vraag naar het waarom wordt steeds groter. Wanneer duidelijk wordt waarom Regi is meegevraagd, ontstaan er meer vragen en ook ruimte voor trauma's uit het verleden. Wat betekende het verlies van hun vader voor deze jongens en hun moeder? Betekent nader tot elkaar komen dat je ook bij elkaar blijlft?

De dagen samen is een aanrader voor lezers die houden van complexere familiebanden, broederschap en verhalen van deze tijd.

Leen deze titel

  • De dagen samen

    Marco van Houwelingen

    De band tussen twee broers (een tweeling) die lichamelijk op elkaar lijken, maar psychisch elkaars tegenpolen zijn, blijkt onverbrekelijk ondanks emotionele conflicten.

    Gedrukt boek

    Bekijk details van De dagen samen

Anieke

Medewerker Informatie & Advies bij dbieb

Ik ben al mijn hele leven een echte lezer. Het begon met klassieke favorieten als De brief voor de koning en vrijwel het hele oeuvre van Carry Slee, nu lees ik het liefst literaire romans en, eigenlijk zonder opzet, veel boeken met dieren in de titels. Ik houd van boeken die een tikkeltje pijnlijk zijn en relaties blootleggen. 

 

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb