The hill we climb

Amanda Gorman

3-3-2022 - Tip van Anieke

Tijdens de inauguratie van Joe Biden als 46ste president van de Verenigde Staten droeg Amanda Gorman het gedicht The hill we climb voor. Dit gedicht, dat zij afmaakte op de avond van 6 januari 2021 (toen het Capitool werd bestormd) maakte diepe indruk. De Nederlandse vertaling is geschreven door Zaïre Krieger. The hill we climb  wordt op woensdag 11 mei besproken tijdens onze lezingenserie Spraakmakende Boeken.

Het gedicht spreekt van een donker verleden en de uitdaging om het licht te blijven zien, met de blik gericht op de toekomst. De Nederlandse vertaling is fijngevoelig en treffend geschreven en biedt, voor wie de Engelse taal niet machtig genoeg is, een mooi inzicht in dit gedicht. 

Leen deze titel

  • Amanda Gorman The hill we climb

    De voordracht die de jonge dichter en activiste Amanda Gorman (1998) hield bij de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden. Bevat zowel de Engelse tekst als de Nederlandse vertaling. Vanaf ca....

    Gedrukt boek

Anieke

Medewerker Informatie & Advies bij dbieb

Ik ben al mijn hele leven een echte lezer. Het begon met klassieke favorieten als De brief voor de koning en vrijwel het hele oeuvre van Carry Slee, nu lees ik het liefst literaire romans en, eigenlijk zonder opzet, veel boeken met dieren in de titels. Ik houd van boeken die een tikkeltje pijnlijk zijn en relaties blootleggen. 

 

Tips van Anieke

Alle tips van Anieke

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb