Trouw

Trouw van Sarah Domogala

Sarah Domogala

30-06-2022 - Tip van Anieke

In Trouw van Sarah Domogala lees je twee brieven: een van Sarah aan haar man, en een van Sarah aan zijn minnares. Na het vreemdgaan van haar man doorloopt ze een innerlijke zoektocht naar trouw, waarheid en zichzelf. Door alle verwijten, schaamte en verdriet heen probeert ze haar gebroken hart te lijmen. Een ontmoeting met de minnares van haar man geeft het verhaal een verrassende wending.

Ik las dit boek al een tijd geleden. Er is al ruim een jaar verstreken sinds ik het dichtklapte en weglegde, maar het verhaal komt nog regelmatig voorbij in mijn gedachten. Het verhaal van Sarah lijkt niet op mijn eigen leven, en toch heb ik me enorm kunnen verbinden met haar en wat ze heeft doorgemaakt. Dit komt niet alleen door de schrijfstijl maar ook omdat dit boek een diep-menselijke laag raakt en vertelt over gevoelens die ons allen wel bekend zijn. Domogala schrijft met veel humor en inzicht. Ook leuk is het feit dat Sarah gevestigd is in de Pyreneeën, wat het verhaal een fijne, natuurlijke achtergrond geeft waartegen het zich afspeelt.

Voor sommigen zal dit boek wellicht wat 'zweverig' zijn, maar ik kan me voorstellen dat dit echt een verhaal is dat op het juiste moment een grote impact op je kan hebben. Wat voor moment dat is, is lastig te zeggen en voor ieder persoonlijk. Ik zou zeggen: geef het een kans en kijk wat er voor jou in zit.

Leen deze titel

  • Sarah Domogala Trouw

    Sarah Domogala doorbreekt het taboe van ontrouw binnen het huwelijk. In twee moedige brieven, één aan haar man en één aan zijn minnares, vertelt ze hoe de liefde verder gaat na het verraad. Op verrassende...

    E-book

Anieke

Medewerker Informatie & Advies bij dbieb

Ik ben al mijn hele leven een echte lezer. Het begon met klassieke favorieten als De brief voor de koning en vrijwel het hele oeuvre van Carry Slee, nu lees ik het liefst literaire romans en, eigenlijk zonder opzet, veel boeken met dieren in de titels. Ik houd van boeken die een tikkeltje pijnlijk zijn en relaties blootleggen. 

 

Tips van Anieke

Alle tips van Anieke

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb