De kat en de stad

Nick Bradley

2-9-2021 - Tip van Anieke

De kat en de stad heb ik even geleden in het Engels gelezen, maar toen ik de vertaling op de nieuw-tafel in dbieb zag staan wist ik: het is nu tijd om dit boek te tippen voor tips van dbieb! Uiteraard viel ik voor de kat en het feit dat het boek zich in Tokio afspeelt, maar het heeft me enorm weten te verrassen en bleek een superfijn boek om het lezen weer mee op te pakken nadat ik er een tijdje uit was geraakt.

De kat en de stad heeft een titel die doet suggereren dat de kat misschien wel de hoofdrol heeft in dit boek, maar dat is niet het geval. Het boek bestaat uit een aantal ogenschijnlijk van elkaar losstaande verhalen van inwoners van Tokio. Zij worden echter verbonden door allerlei kleine (soms zelfs minuscule) lijntjes, waaronder deze lapjeskat. Zijn aanwezigheid is niet altijd even prominent: soms is hij boodschapper, soms slechts voorbijganger. In alle gevallen brengt hij echter een soort bewustwording met zich mee. 

De verhalen in De kat en de stad zijn afwisselend in personages, plot en vorm. Van daklozen tot winkelbedienden, van romanstijl tot manga, het zit er allemaal in. Het maakt dit boek een prachtige indruk van hoe onze individuele levens met elkaar verbonden zijn. Een aanrader voor wie (weer) wil beginnen met lezen, kattenliefhebbers en mensen in het algemeen.

Leen deze titel

  • Nick Bradley De kat en de stad

    Vijftien onderling met elkaar verbonden verhalen over inwoners van de stad Tokio waarin iedere keer een rondzwervende lapjeskat een belangrijke rol speelt.

    Gedrukt boek

Anieke

Medewerker Informatie & Advies bij dbieb

Ik ben al mijn hele leven een echte lezer. Het begon met klassieke favorieten als De brief voor de koning en vrijwel het hele oeuvre van Carry Slee, nu lees ik het liefst literaire romans en, eigenlijk zonder opzet, veel boeken met dieren in de titels. Ik houd van boeken die een tikkeltje pijnlijk zijn en relaties blootleggen. 

 

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb