Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

De zin van het leven

Fokke Obbema

16-12-2021 - Tip van Anieke

Wie op zoek is naar een boek dat echt aan het denken zet, raad ik De zin van het leven van Fokke Obbema van harte aan. Dit boek gaat, niet geheel verrassend, over de zin en betekenis van het leven, gezien door de ogen van allerlei verschillende mensen. Schrijver Fokke Obbema heeft na een hartstilstand, die hem alles in het leven deed overdenken, gezocht naar de essentiële vraag waar zo veel mensen al zo lang mee bezig zijn: wat is de zin van het leven?

Het boek begint met het krantenartikel dat Obbema na zijn hartstilstand schreef. Dit artikel leverde destijds een grote hoeveelheid reacties op, wat hem deed beseffen hoe we eigenlijk allemaal bezig zijn met onze zin van het leven en sterfelijkheid. Hij interviewde tientallen mensen met allerlei afkomsten, visies, identiteiten en zienswijzen. Van predikant tot bioloog, van medium tot arts. Het levert een prachtige bundel interviews op met veel 'voedsel voor de ziel'. 

Het is super interessant om te lezen over de visie van anderen op het leven. Op de ene bladzij kun je je eigen perspectief goed terugvinden, de andere verbaast je met een levenshouding waar je het totáál niet mee eens kunt zijn. Het geeft een mooie kijk op de breedte van levenservaringen die mensen opdoen en maakt het een prikkelend boek waar je vlot doorheen komt!

De zin van het leven is een aanrader voor eenieder die levensvragen stelt, interesse heeft in de medemens en openstaat voor allerlei verschillende kijkhoeken. De mooie portretfoto's van de geïnterviewden maken het een heel intieme leeservaring.

Leen deze titel

  • Fokke Obbema De zin van het leven

    De zin van het leven is een boek vol inspirerende antwoorden op vragen die we ons allemaal wel eens stellen, maar zelden expliciet beantwoorden. In september 2018 schreef Volkskrant-journalist en schrijver...

    E-book

  • Fokke Obbema De zin van het leven

    De zin van het leven is een boek vol inspirerende antwoorden op vragen die we ons allemaal wel eens stellen, maar zelden expliciet beantwoorden. In september 2018 schreef Volkskrant-journalist en schrijver...

    Luisterboek (digitaal)

Anieke

Medewerker Informatie & Advies bij dbieb

Ik ben al mijn hele leven een echte lezer. Het begon met klassieke favorieten als De brief voor de koning en vrijwel het hele oeuvre van Carry Slee, nu lees ik het liefst literaire romans en, eigenlijk zonder opzet, veel boeken met dieren in de titels. Ik houd van boeken die een tikkeltje pijnlijk zijn en relaties blootleggen. 

 

Tips van Anieke

Alle tips van Anieke

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb