Dat nemen ze je nooit meer af

Dat nemen ze je nooit meer af Ben Rutte

Ben Rutte

4-11-2021 - Tip van Corien

Dit boek heeft een opvallende voorkant. Mooie blauwe zee, een strand en één zeilboot. Daarom ben ik het boek gaan lezen.

Deze zeilboot is van een Nederlands echtpaar. De zeilboot heet blauwe Pinquin. Het is een eenvoudige zeilboot zonder luxe. Hier gaan ze drie jaar lang mee zeilen. Voor dit avontuur hebben ze hun huis, werk, enzovoorts allemaal opgezegd. Ze hebben allebei nog nooit gezeild. Dat maakt het avontuur nog spannender.

Je krijgt echt een kijk in het dagelijks leven op een zeilboot. Ook vertellen ze welke problemen ze tegenkomen. Ze zeilen zelfvoorzienend de wereld rond. Onderweg maakt het echtpaar van alles mee. Mooie dingen maar ook minder mooie dingen. Zo maken ze kennis met verschillende landen en hun culturen en verschillende weersomstandigheden.

Voorin het boek kun je zien hoe hun route is. In het boek zijn ook verschillende foto`s. Daardoor krijg je een goed beeld van wat ze allemaal beleven.

Ik vond het een heel mooi boek om te lezen. Knap dat ze alles voor hun droom hebben opgeven. Het echtpaar neemt je echt mee op hun zeiltocht.

Leen deze titel

Corien

Medewerker Informatie & Advies bij dbieb

Ik ben werkzaam als invalkracht in verschillende bibliotheken van Friesland. Via dbieb schrijf ik regelmatig iets over een boek.

Het lezen van boeken heb ik altijd al heel graag gedaan en doe ik nog steeds. Het liefst waargebeurde verhalen. Als ik een boek lees dan doe ik dat vaak met een kop thee erbij.

Hopelijk helpen we u met, alle tips, om een goed boek of e-boek te kiezen.

Tips van Corien

Alle tips van Corien

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb