Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 19 november weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en spreekuren gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

op school

Video dbieb op school

Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs en bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis.

bekijk de video

Leestips

Zelf lezen of voorlezen kan ieder moment van de dag. En lezen kun je op verschillende manieren doen. Van 150 cm bij elkaar lezen tot leesbingo. En wist jij dat je je hond ook kunt voorlezen? Probeer het maar eens! Hier vind je allemaal superleuke leesactiviteiten die je heel gemakkelijk thuis kunt doen.

De #biebchallenge

Zin in een uitdaging? Doe mee met de #biebchallenge! Elke week kun je meedoen aan een nieuwe challenge van de Friese bibliotheken. Lees bijvoorbeeld anderhalve meter, maak een robotarm of creëer een rebus die andere deelnemers kunnen raden. Challenge gedaan? Deel hem op Instagram of Facebook met #biebchallenge!