op school

Scoor een boek

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Daarbij helpt het als ze daar plezier aan beleven. Dat is de gedachte achter Scoor een Boek! Een uniek leesproject waarin de scholen, dbieb en SC Cambuur in de gemeenten Leeuwarden en Tytsjerksteradiel samenwerken.

lees meer over Scoor een boek

Begin de week met een boek


Video dbieb op school

Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs en bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis.

bekijk de video

Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek en opdrachtjes die je samen kunt doen. Zo kun je samen met de dreumes, peuter of kleuter oefenen met taal.

Leestips

Zelf lezen of voorlezen kan ieder moment van de dag. En lezen kun je op verschillende manieren doen. Van 150 cm bij elkaar lezen tot leesbingo. En wist jij dat je je hond ook kunt voorlezen? Probeer het maar eens! Hier vind je allemaal superleuke leesactiviteiten die je heel gemakkelijk thuis kunt doen.

De #biebchallenge

Zin in een uitdaging? Doe mee met de #biebchallenge! Je kunt regelmatig meedoen aan een nieuwe challenge van de Friese bibliotheken. Lees bijvoorbeeld anderhalve meter, maak een robotarm of creëer een rebus die andere deelnemers kunnen raden. Challenge gedaan? Deel hem op Instagram of Facebook met #biebchallenge!

nieuwsbrief voor het onderwijs